EPD Danmarks administrative dokumenter skal opdateres
Der er sket meget, siden vi udgav vores programinstruktioner i 2020. Antallet af EPD’er er eksploderet, alles øjne hviler på producenternes resultater, automatiseringen af processen har taget fart og så har vi fået afklaring på mange LCA faglige spørgsmål, som har udmøntet sig i regler, som I som LCA konsulenter skal arbejde efter.
Vi glæder os derfor til i 2025 at kunne præsentere vores nye og opdaterede programinstruktioner. Da de mest af alt beskriver, hvordan vi som EPD Danmark arbejder, er det ikke alle elementer, der er lige interessante for jer LCA konsulenter. Men vi har alligevel lidt, som vi gerne vil dele med jer.
Technical guidelines
I kender konceptet fra konsulentkittet, men som del af vores kommende GPI indfører vi et officielt teknisk dokument med alle de regneregler og specifikke tolkninger, som verifikatorerne beder jer om at overholde.
På denne vis bliver det nemmere for jer som konsulenter at vise over for en kunde, at I gør det rigtigt, og det bliver nemmere for verifikator at referere til præcis den regel, som skal overholdes i de enkelte punkter i tjeklisten.
EPD og LCA tools
Vi kommer ikke til at revolutionere vores tool-struktur. Men vi ved, at retningslinjerne er rodede og svære at gennemskue. I den kommende GPI lægger vi vægt på, at regler for tools skal være tydelige og anvendelige og samtidig sikrer EPD’er af høj kvalitet.
Digitalisering
Som noget nyt vil GPI’en indeholde et afsnit om digitale EPD’er. De digitale EPD’er smidiggør brugen af EPD’erne og de er derfor en vigtig del af den måde vi arbejder med EPD’erne på. Gennem digi-projektet, som præsenteres herunder, bliver ambitionen at alle EPD’er skal findes på et digitalt format hvilket også vil afspejles i den kommende GPI.